Vintern är tillbaka

Skoterlederna runt Gävle vart åkbara nu när snön kom så mitt båtprojekt får hålla lite på sig. Ladan där jag förvarar båten är mörk och utan el indraget därför föredrar jag att arbeta utomhus.

Idag ska jag börja läsa in kustskepparintyget, det ska bli kul.


Allt för sjön

Kom till jobbet klockan 8 på morgonen den 29:e febrari. Ett brev hade då kommit till mig från Sandvikens segelsällskap vilket det låg en biljett till båt-mässan allt för sjön. ´Den gällde bara just den dagen då jag fick brevet men som tur var fick jag åka ner på arbetstid så det var bara att sätta sig i bilen och gasa.
En trevlig dag. Lite tråkigt att gå ensam bara men man träffade lite kända ansikten där man kunde chatta lite med.
Stannade länge vid den här båten från museihuset i alla fall :)

image14

Nu är sportyn instängd i en lada för att slippa stå och bli fuktig över påsk. Hoppas det blir torrt ett tag sen så man kan jobba med den utomhus.

Första rycket

Började med att plocka ur all inredning, vindruta samt beslag och detaljer. Åter stod nu bara skrov och överbyggnad. Hittade lite skavanker under demonteringen men inget som verkade särskilt skräckinjagande. Nu håller man på att samla åp sig inspiration och idéer från böcker, tidningar och internet såklart för att sedan när vädret tillåter börja skrapa bort den färg som inte flög bort på vägen hem från Kopparberg.

              


Inköp

28 februari 2008 åkte jag tillsammans med en vän till Kopparberg för att titta på en båt. Väl där framme fick vi se en blå trä-båt som färgen höll på att flagna av på. Dock kändes trät förvånansvärt fräsht med tanke på att den troligtvis är från 60-talet och jag tyckte om linjerna i modellen så varför inte? den hade stått inomhus de senaste åren i väntan på någon skulle ta tag i den men det vart ej av. Vart dock tvungen att spontanköpa ett släp med för att få hem den men resan gick i alla fall bra (de 20 milen med obromsad båt-kärra)

image8
Så här såg den ut då den var nymålad (bild från säljaren)

Välkommen till min nya blogg!

Tänkte försöka föra en lite e-dagbok över renoveringen av en TFA Sporty båt.

RSS 2.0